כרוב ממולא הוא מאכל מסורתי ששמרו אותו לימים הנוראים וחגי תשרי, המנהג הוא לכסות או לעטוף את הבשר בימים אלה של חג כי הם גם ימים שמכים בהם על חטא, “על כל פשעים תכסה אהבה” ואני מאחלת לכם שהשנה תהיה מלאה בשמחה אמיתית ועטופה בחום ידיו הרחומות של הקב”ה
מרכיבים:
500 גרם בשר טחון עם רמת שומן בינונית
כוס אורז עגול (כוס 250 מל)
3 בצלים קצוצים
שמן זית איכותי
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית קימל טחון
כפית מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
ראש כרוב מחולק לעלים
לרוטב:
כוס מים רותחים (250 מ”ל)
כף גדושה פפריקה מעושנת
חצי כפית כורכום
חצי כפית קימל טחון
פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
3 כפות חומץ בלסמי
קצת סילאן
שמן זית איכותי
הכנה:
1 בסיר סוטאז’ רחב מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד להזהבה
2 משרים את האורז במים עם כף מלח גס כחצי שעה, שוטפים ומסננים
3 בקערה שמים את הבשר האורז והבצל המטוגן ופטרוזיליה קצוצה ומתבלים ומערבבים היטב
4 פותחים כל עלה של כרוב שמים כ3 כפות של מילוי בקצה העליון לצורת קבב ומקפלים שוליים ומגלגלים ומניחים בסיר סוטאז’ רחב
5 מסדרים את הכרובים הממולאים מהודק אחד ליד השני
6 בסיר קטן עם כוס מים רותחים מוסיפים את התבלינים לרוטב מלבד השמן זית והסילאן ושופכים על הכרובים
7 מזלפים שמן זית וסילאן ועוד קצת פלפל שחור גרוס ומבשלים עם כיסוי על אש נמוכה שעה
מגישים חם
חג שמח!
למעקב אחרי הסטטוס של ניסי גולדרייך עם מתכונים וטיפים נוספים לחצו כאן