תבשיל של כרוב ממולא בריזוטו פטריות בטעמים מיוחדים של צימוקים ובזיליקום , מנה פרווה בטעם בשרי
מרכיבים:
כרוב גדול
למילוי:
כוס אורז עגול
2 בצלים קצוצים
10 פטריות שמפניון טרי קצוצים
חופן צימוקים
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
כפית קימל
כפית בהרט
כף סילאן
שמן זית איכותי
2 כוסות מים רותחים
לרוטב:
כף פפריקה מעושנת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
סילאן
צרור עלי בזיליקום
400 מל מים רותחים
שמן זית איכותי
הכנה:
1 מקפיאים את הכרוב לילה ומפשירים ומפרידים לעלים
2 משרים חצי שעה את האורז בקערה עם מים וכף מלח גס, שוטפים ומסננים
3 בסיר מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל והפטריות עד להזהבה ומתבלים
4 מוסיפים את האורז וממשיכים מעט לטגן ומוסיפים ת הפטרוזיליה הקצוצה הצימוקים וקצת סילאן ומערבבים
5 מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים מעט ומבשלים כ20 דקות על אש נמוכה עד שהאורז מעט רך
6 ממלאים כל עלה של כרוב ב3 כפות של האורז וסוגרים ומסדרים בסיר סוטאז׳ רחב צמוד אחד ליד השני
7 מפזרים על הכרוב פפריקה ופלפל ומלח גס ומזלפים מעט סילאן ומוסיפים את המים הרותחים
8 מסדרים את העלי בזיליקום מעל ומזלפים שמן זית בנדיבות ומבשלים על אש נמוכה שעה ומגישים חם
למעקב אחרי הסטטוס של ניסי גולדרייך עם מתכונים וטיפים נוספים לחצו כאן