בעולם

freepik

לא רק איברהים ראיסי: אלו הנשיאים וראשי הממשלות שנהרגו בהתרסקות מטוס

נשיא איראן איברהים ראיסי, מצא את מותו בהתרסקות מסוק – ומתברר כי הוא לא היחיד | מנהיגי מדינות רבות מצאו את מותם בדרך דומה, חלקם מתאונות – חלקם מחיסולים מכוונים | וגם: שני הנשיאים שמתו באותו ערב מהתרסקות מטוס
  • כולנו רוצים 'בית של תורה' - איך נייצר אווירה כזו בבית?

    תוכן מקודם

  • לדאוג לעתיד הכלכלי בהשקעה של מינימום זמן ומאמץ

    תוכן מקודם

  • שוחטים מוסמכים ברבנות – מסלול מהיר להכנסה גבוהה בלי לצאת מעולם התורה!

    תוכן מקודם

  • האברכים שמרוויחים עשרות אלפי ש"ח בלי להתפשר - כך עושים את זה

    תוכן מקודם

  • הדרך להשקיע בשוק ההון עם אפס סיכונים

    תוכן מקודם

  • ספרייה תורנית מכובדת במינימום כסף - הסוד של האברכים

    תוכן מקודם

כתבות נוספות בנושא:

תוכן זה נכתב על ידי Gemini

הטיסה האווירית הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי המנהיגים בעולם המודרני. היא מאפשרת להם לנוע במהירות וביעילות בין מדינות, לקיים פגישות בינלאומיות ולקדם את האינטרסים של מדינותיהם. אך לצד היתרונות הרבים, טומנת בחובה הטיסה גם סכנות. לאורך ההיסטוריה, התרחשו מספר אסונות תעופה טרגיים שגבו את חייהם של ראשי מדינות ודמויות ציבוריות בולטות.

נשיא פרגוואי, חוסה מריה אסטיגריביה

חוסה מריה אסטיגריביה כיהן כנשיא פרגוואי בין השנים 1936 ל-1940. הוא נולד בשנת 1867 למשפחה אמידה, למד משפטים בארגנטינה, והצטרף לצבא פרגוואי בגיל צעיר. אסטיגריביה עלה לגדולה במהלך מלחמת צ’אקו (1932-1935) כנגד בוליביה, בה הנהיג את צבא פרגוואי לניצחון מרשים. ניצחונו במלחמה הפך אותו לגיבור לאומי, והוא זכה לתמיכה גורפת מהציבור.

ב-22 באוגוסט 1940, נסע אסטיגריביה במטוס פרטי מעיר הבירה אסונסיון לעיר סן ברנדינו. המטוס התרסק זמן קצר לאחר ההמראה, וכל הנוסעים נהרגו. אסטיגריביה, בן 73 במותו, היה הנשיא הראשון של פרגוואי שמת בתפקיד.

הסיבות להתרסקות המטוס לא הובררו באופן חד משמעי. ייתכן שהתרסקות נגרמה כתוצאה מתקלה טכנית, טעות אנושית או מעשה חבלה. לאורך השנים התעוררו תיאוריות קונספירציה רבות לגבי נסיבות מותו של אסטיגריביה, אך אף אחת מהן לא הוכחה.

נשיא פיליפינים, רמון מגסיאסאי

רמון מגסיאסאי כיהן כנשיא הפיליפינים בין השנים 1953 ל-1957. הוא נולד בשנת 1907 למשפחה פוליטית ידועה, למד משפטים באוניברסיטת הרווארד, והחל את הקריירה שלו כעורך דין. מגסיאסאי נכנס לפוליטיקה בשנת 1934, ונבחר לבית הנבחרים של הפיליפינים. לאחר מלחמת העולם השנייה, כיהן כמזכיר ההגנה של הפיליפינים, ובשנת 1953 זכה בבחירות לנשיאות.

ב-17 במרץ 1957, נסע מגסיאסאי במטוס פרטי מעיר הבירה מנילה לעיר בלמבן. המטוס התרסק זמן קצר לאחר ההמראה, וכל הנוסעים נהרגו. מגסיאסאי, בן 49 במותו, היה הנשיא הראשון של הפיליפינים שמת בתפקיד.

הסיבות להתרסקות המטוס לא הובררו באופן חד משמעי. ייתכן שהתרסקות נגרמה כתוצאה מתקלה טכנית, טעות אנושית או מעשה חבלה. לאורך השנים התעוררו תיאוריות קונספירציה רבות לגבי נסיבות מותו של מגסיאסאי, אך אף אחת מהן לא הוכחה.

מותו של מגסיאסאי השפיע רבות על הפיליפינים הן מבחינה פוליטית והן מבחינה חברתית. מותו גרם לחוסר יציבות פוליטית שהובילה לתקופה של משבר במדינה. בנוסף, מותו של מגסיאסאי פגע קשות בביטחון הלאומי של הפיליפינים, שכן הוא היה מנהיג חזק שהצליח לשמור על יציבות במדינה.

מותו של מגסיאסאי גם גרם לשינויים חברתיים משמעותיים בפיליפינים. מותו גרם לעלייה במודעות הציבורית לסכנות הטמונות בטיסות, והוביל לירידה משמעותית במספר האנשים שטסו במדינה.

נשיא עיראק, עבד אל סלאם עארף

עבד אל סלאם עארף כיהן כנשיא עיראק בין השנים 1966 ל-1968. הוא נולד בשנת 1921 למשפחה צבאית, למד באקדמיה הצבאית העיראקית, והתקדם במהירות בדרגות עד שהפך לגנרל. בשנת 1958, היה עארף אחד ממנהיגי ההפיכה הצבאית שהפילה את המלוכה העיראקית והקימה את הרפובליקה העיראקית. לאחר ההפיכה, מונה עארף לסגן הנשיא, תחת אחיו הבכור, עבד אל רחמן עארף.

ב-13 באפריל 1966, נהרג עבד אל סלאם עארף בתאונת מטוס מסתורית. המטוס, שהיה בדרכו מדרום עיראק לבגדד, התרסק באזור בצרה. יחד עם עארף נהרגו גם שר הפנים, שר התעשייה ופקידים בכירים נוספים בממשל.

הסיבות הרשמיות לתאונה מעולם לא הובהרו באופן חד משמעי. ועדת חקירה ממשלתית קבעה שהתאונה נגרמה כתוצאה מסופת חול עזה, אך רבים הטילו ספק במסקנותיה. לאורך השנים התעוררו תיאוריות קונספירציה רבות לגבי נסיבות מותו של עארף, ביניהן טענות שהמטוס הופל על ידי גורמים עוינים, כגון יריבים פוליטיים או גורמים זרים.

עבד אל סלאם עארף נותר דמות שנויה במחלוקת בהיסטוריה העיראקית. תומכיו רואים בו מנהיג לאומי שהוביל את עיראק לעידן חדש, בעוד שמתנגדיו מאשימים אותו בשחיתות ובדיכוי פוליטי.

נשיא אקוודור, חיימה רולדוס אגילרה

חיימה רולדוס אגילרה כיהן כנשיא אקוודור בין השנים 1979 ל-1981. הוא נולד בשנת 1937 למשפחה פוליטית ידועה, למד משפטים באוניברסיטת גואיאקיל, והחל את הקריירה שלו כעורך דין. רולדוס נכנס לפוליטיקה בשנת 1962, ונבחר לבית הנבחרים של אקוודור. לאחר מכן, כיהן בתפקידים שונים בממשלה, ביניהם שר האוצר ושר ההגנה. בשנת 1979, זכה בבחירות לנשיאות מטעם מפלגת “ריכוז כוחות העם”.

ב-24 במאי 1981, נהרג רולדוס אגילרה בתאונת מטוס בעת שהיה בדרכו מכוונס בחירות בעיר לוג’ה. המטוס התרסק בהרי האנדים, וכל הנוסעים נהרגו. רולדוס, בן 44 במותו, היה הנשיא הצעיר ביותר של אקוודור שמת בתפקיד.

הסיבות הרשמיות לתאונה מעולם לא הובהרו באופן חד משמעי. ועדת חקירה ממשלתית קבעה שהתאונה נגרמה כתוצאה מתקלה טכנית, אך רבים הטילו ספק במסקנותיה. לאורך השנים התעוררו תיאוריות קונספירציה רבות לגבי נסיבות מותו של רולדוס, ביניהן טענות שהמטוס הופל על ידי גורמים עוינים, כגון יריבים פוליטיים או גורמים זרים.

מותו של חיימה רולדוס אגילרה היה זעזוע קשה עבור אקוודור. הוא היה מנהיג אהוב ופופולרי שהוביל את המדינה לשינויים פוליטיים וחברתיים משמעותיים. מותו גרם גם לחוסר יציבות פוליטית, שכן לא היה יורש ברור לתפקיד הנשיא. לאחר מותו, מונה סגן הנשיא, לאון פברה, לנשיא, אך הוא הודח כעבור שנה בהפיכה צבאית.

נשיא מוזמביק, סאמורה מאשל

סאמורה מאשל נולד בשנת 1933 במשפחה חקלאית ענייה במוזמביק. הוא הצטרף לתנועת השחרור המהפכנית FRELIMO בגיל צעיר, והפך במהירות לאחד ממנהיגיה הבולטים. לאחר שנים של מאבק קשה, הצליחה FRELIMO לגרש את הפורטוגלים ממוזמביק בשנת 1975. מאשל הפך לנשיא הראשון של המדינה העצמאית החדשה.

מאשל היה מנהיג סוציאליסטי שהוביל את מוזמביק לשינויים פוליטיים וחברתיים משמעותיים. הוא הלאים אדמות ותעשיות, העביר רפורמות חינוכיות ובריאותיות, ופעל לשיפור תנאי החיים של האוכלוסייה הענייה. מאשל היה גם דמות בינלאומית מוכרת, ושימש כמנהיג בולט בתנועת המדינות הבלתי מיושרות.

ב-19 באוקטובר 1986, נהרג מאשל בתאונת מטוס מסתורית בדרכו חזרה מביקור בדרום אפריקה. המטוס התרסק בשטח זמביה, וכל הנוסעים נהרגו. מותו של מאשל היה זעזוע קשה עבור מוזמביק ולקה הבינלאומית.

הסיבות הרשמיות לתאונה מעולם לא הובהרו באופן חד משמעי. ועדת חקירה ממשלתית קבעה שהתאונה נגרמה כתוצאה מתקלה טכנית, אך רבים הטילו ספק במסקנותיה. לאורך השנים התעוררו תיאוריות קונספירציה רבות לגבי נסיבות מותו של מאשל, ביניהן טענות שהמטוס הופל על ידי גורמים עוינים, כגון דרום אפריקה או גורמים קומוניסטיים יריבים.

נשיא פקיסטן, מוחמד זיא אל חאק

גורל פקיסטן נחרץ בשמיים, כאשר מטוסו של הנשיא והדיקטטור הצבאי, מוחמד זיא אל-חאק, התרסק בדרכו ממצעד צבאי. יחד איתו נהרגו 17 נוסעים, ביניהם קצינים בכירים ואף שגריר ארצות הברית במדינה, ארנולד לואיס רפאל. האירוע המזעזע עורר תדהמה עולמית והותיר אחריו חלל פוליטי עצום ושאלות רבות ללא מענה.

נסיבות התאונה נותרו עטופות בערפל עד היום. ועדות חקירה הוקמו, תיאוריות קונספירציה רבות צצו, אך הגורם הרשמי לאסון מעולם לא נקבע באופן חד משמעי. טענות על תקלות טכניות, טעות אנוש ואף חבלה מכוונת ערבבו את הקלפים והותירו את הציבור הפקיסטני והקהילה הבינלאומית תוהים.

זיא אל-חאק שלט בפקיסטן ביד קשוחה במשך למעלה מעשור. תומכיו מצביעים על תרומתו ליציבות כלכלית ולצמיחה משמעותית במדינה. מנגד, רבים רואים בו עריץ שהפר זכויות אדם, דיכא כל התנגדות פוליטית והוביל את פקיסטן למעורבות עמוקה במלחמת אפגניסטן הסובייטית, שהותירה צלקות עמוקות בחברה הפקיסטנית.

נשיאי רואנדה ובורונדי: ז’ובנל הבירימנה וסיפריין נטאריאמירה

טרגדיה משותפת פקדה את מזרח אפריקה כאשר שני מטוסים נשיאותיים התרסקו באותו ערב, בתוך שעות ספורות זו מזו. באסונות אלו נהרגו נשיאי רואנדה, ז’ובנל הבירימנה, ונשיא בורונדי, סיפריין נטאריאמירה, יחד עם עשרות נוסעים אחרים.

התרסקות מטוסו של הבירימנה:

ב-6 באפריל 1994, מטוסו של הבירימנה, שהיה בדרכו חזרה מקיגלי לאחר פסגת של מדינות האזור, התרסק מעל קיגלי, בירת רואנדה. כל הנוסעים נהרגו, ביניהם הבירימנה, אשתו, ראש צבא רואנדה וקצינים בכירים נוספים. התאונה אירעה זמן קצר לאחר התנקשות בנשיא בורונדי, סיפריין נטאריאמירה.

התרסקות מטוסו של נטאריאמירה:

זמן קצר לפני התרסקות מטוסו של הבירימנה, התרסק מטוסו של נטאריאמירה מעל בוג’ומבורה, בירת בורונדי. נטאריאמירה, יחד עם מספר בכירים בממשלתו, נהרגו באסון.

נסיבות שתי התאונות לא נקבעו באופן חד משמעי, אך עלו חשדות למעורבות של גורמים קיצוניים ברואנדה ובבורונדי.

מותם של שני הנשיאים יצר חוסר יציבות פוליטי משמעותי בשתי המדינות. ברואנדה, מותו של הבירימנה עורר זעם בקרב ההוטו, וגרם להתפרצות רצח העם הטוטסי הנורא. בבורונדי, מותו של נטאריאמירה החריף את המתיחות בין ההוטו והטוטסי, ותרם להתגברות האלימות האתנית במדינה.

קיימות מספר תיאוריות בנוגע לנסיבות התאונות, וחלקן טוענות למעורבות של גורמים קיצוניים. חקירות רשמיות נערכו, אך לא פורסמו ממצאים חד משמעיים עד היום.

נשיא מקדוניה, בוריס טרייקובסקי

מטוסו של נשיא המדינה, בוריס טרייקובסקי, התרסק בדרכו לוועידה כלכלית בבוסניה והרצגובינה. טרייקובסקי, יחד עם מספר נוסעים בכירים, נהרגו באסון. מטוסו של טרייקובסקי, מדגם יאק-42, התרסק סמוך לעיר מוסטאר בבוסניה והרצגובינה.

הסיבה הרשמית לתאונה נקבעה כתנאי מזג אוויר קשים, ערפל סמיך וראות ירודה. גורמים רבים חקרו את האירוע, אך לא התגלו ראיות המעידות על מעשה חבלה.

טרייקובסקי כיהן כנשיא מקדוניה בין השנים 1999 ל-2004. הוא היה דמות פוליטית מרכזית במדינה, ושימש תפקיד מפתח בתהליך השלום שסיים את המלחמה האתנית שהתרחשה במקדוניה בשנים 2001-2002. טרייקובסקי היה ידוע כאיש עסקים מצליח וכמנהיג כריזמטי, שנהנה מתמיכה ציבורית רחבה.

נשיא פולין, לך קצ’ינסקי

מטוסו של נשיא פולין, לך קצ’ינסקי, התרסק סמוך לעיר סמולנסק ברוסיה, בדרכו לטקס זיכרון לרגל 70 שנה לטבח יער קאטין. באסון נהרגו 96 בני אדם, ביניהם קצ’ינסקי, אשתו, עשרות בכירים פולנים וקצינים צבאיים.  מטוס הטופולב Tu-154 התרסק בעת ניסיון נחיתה בשדה תעופה סמוך לסמולנסק.

תנאי מזג האוויר היו קשים, עם ערפל סמיך וראות ירודה. ועדת חקירה רוסית קבעה שהתאונה נגרמה כתוצאה מטעות אנוש של צוות הטיסה, בשילוב עם תנאי מזג האוויר הקשים ולחץ פוליטי שהופעל על הטייסים. ועדת חקירה פולנית העלתה טענות בדבר כשלים טכניים במטוס וברשלנות מצד הרשויות הרוסיות.

לך קצ’ינסקי נותר דמות שנויה במחלוקת בפולין. תומכיו רואים בו פטריוט שהקדיש את חייו למען ארצו. מתנגדיו מבקרים את סגנונו הפופוליסטי ואת פגיעתו במוסדות הדמוקרטיים. האסון העיב על היחסים בין פולין לרוסיה, וגרם למתיחות דיפלומטית משמעותית.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

מה דעתך על הכתבה, עניין אותך?

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מטוס אבל לא מסוק

הוא כתב בטעות ב”בינה המלאכותית” מטוס ולא מסוק
שים לב שהוא כתב נשיאים ולא ראשי ממשלות או מנהיגים (פריגו’זין הרוסי למשל)
כמו כן גם נסיבות התאונה הנוסח כמעט זהה אצל כולם..
עדיין הכתבה יפה מאוד רק שהייתי ממליץ יותר להשקיע בנוסח שכותבים בצאט GPT

מתחקור אחרון עולה שחבורת מצוות היא זו שהפילה את המסוק

כתבות חדשות באתר

הכלה מתחננת: אימי נפטרה, אבי סיעודי והורי המאמצים חולים. מאין יבוא עזרי?
מ

תוכן מקודם בשיתוף המחלקה המסחרית

מלחמת ההתשה בצפון: יותר מ-130 יישובים נפגעו, הרס וחורבן תחת האש המתמשכת
אוסף מידע ממס הכנסה: צה"ל ירדוף אחרי בחורים שעובדים וינסה לגייס אותם
חשיפה: גדולי הדור נגד בג"ץ זה הזמן לצאת למלחמה וביחד מנצחים • צפו
מ

תוכן מקודם בשיתוף המחלקה המסחרית

המפכ"ל הבא? בן גביר מציג מועמד חלופי אם אבישי פלד לא יאושר
"ירית בו בראש": חייל משוחרר נעצר בחשד שרצח מחבל נוח'בה
מהפכה: האברכים שמרוויחים עשרות אלפי ש"ח, בלי להתפשר
מ

תוכן מקודם בשיתוף המחלקה המסחרית

הזיה: הפרקליטות מבקשת לפתוח בחקירה נגד בן גביר - לא תאמינו מה הסיבה
טרם הושגה שליטה: שריפת ענק משתוללת בקריית שמונה • צפו
הכנס שיעניק לכם עתיד כלכלי בטוח 
מ

תוכן מקודם בשיתוף המחלקה המסחרית

יתן מענה הלכתי לחקלאים בארץ: נחנך המדור למצוות התלויות בארץ והשמיטה
מצוקה בבתי הכלא? שב"כ מתנגד לשחרור מוקדם בהתנהגות טובה של אסיר יהודי

הכתבות המעניינות ביותר

אחרי פוליגרף והחתמה על סודיות: הוצגו לרמטכ"ל תחקירים ראשוניים על המחדל
הרמטכ"ל: "הרגנו ברפיח יותר מ-900 מחבלים, אנחנו מממשים את המשימות"
מבצע מוגבל? סגנו של נסראללה: "המלחמה לא תהיה מוגבלת"
סמוטריץ רומז: האם ישראל כפסע מעסקת חטופים עם חמאס? • צפו
במערכת הפוליטית מברכים על החלטת משרד הביטחון: "במדינת היהודים לא צריך להסתתר"
הצדק נעשה: אושרה הוספת הכיתוב הי"ד למצבת הקצין החרדי שנפל
טען עוד כתבות >

המיוחדים

WhatsApp-Image-2021-05-20-at-13.27.36-724x483-1-1-1
החטיפה, הבהלה והפעלול • עשרת הסרטונים הנצפים של השבוע
 מסך 2024-06-27 221403
קיפקעס | התיעודים המיוחדים מהמסע, הסיומים בעזה והפוזה של בן גביר
ezgif
הממשלה תיפול? הבהרת המפלגות החרדיות ועמדת אדלשטיין | עושים סדר
Abraham_Isaac_Kook_1924
מי תורם יותר לניצחון? גיוס בני ישיבות למלחמת מצווה? | זו עמדת הראי"ה קוק

חדש באתר

.
מלחמת ההתשה בצפון: יותר מ-130 יישובים נפגעו, הרס וחורבן תחת האש המתמשכת
-אלול-פב-4-scaled_640x407
אוסף מידע ממס הכנסה: צה"ל ירדוף אחרי בחורים שעובדים וינסה לגייס אותם
.
המפכ"ל הבא? בן גביר מציג מועמד חלופי אם אבישי פלד לא יאושר
IRON SWORDS WAR
"ירית בו בראש": חייל משוחרר נעצר בחשד שרצח מחבל נוח'בה

גלריות

 לווייה (53)
וַיִּבְכּוּ אֹתוֹ • תיעוד ענק: מסע הלווית כ"ק האדמו"ר מקאסוב זצוק"ל
 הילולת הרד''ב מביאלע (7)
זְכוּת אָבוֹת יָגֵן עָלֵינוּ • הילולת רבי דוב בעריש מביאלע בחצה"ק סטריקוב
 בציון אביו ובכותל המערבי (3)
גלריה • האדמו"ר מקוזמיר בעליה לציון אביו ובתפילה בשריד בית מקדשינו
 אהבת תורה הכנסת ספר תורה (15)
בישיבה הגדולה אהבת תורה שמחו בהכנסת ספר תורה לע"נ אם הישיבה בתום השנה • גלריה

עיתוני היום

%D7%A9%D7%A2%D7%A8%D7%99-%D7%A2%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D4
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ו בסיון ה’תשפ”ד

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
דילוג לתוכן Hide picture