עוד מנה ממחלקת הרושם למי שאתם רוצים לכבד ממש, מנה יפייפיה, מרשימה מאד – וקלי קלות של הכנה.
את המנה אפשר להכין כפילה שלם, שאז היא מרשימה ומתאימה לסעודת פורים, ואפשר להכין כפרוסות.
אפשר להכין גם את הרוטב מראש, וגם את הקראסט מראש ואפשר לשמור לפחות שבוע במקרר, ולהרכיב ולהכין ברגע האחרון.
לרוטב:
רבע כוס מיונז
רבע כוס סילאן או דבש
רבע כוס חרדל
6 שיני שום
מלח
פלפל
לטחון ולערבב
לקראסט:
כוס פירורי לחם
כוס גרעיני דלעת
4 שיני שום
צרור מכובד של פטרוזיליה או כוסברה או עירבוב טריים – מה שאהוב יותר
לטחון עד לקבלת פרורים, לשמור עד האפיה.
אם הדג חתוך לפרוסות לאפות רבע שעה, אם הדג פילה שלם לאפות עשרים דקות ולבדוק אם הוא מוכן, יכול להיות שהוא יצטרך עוד עשר דקות, תלוי בגודל הדג, לאפות פתוח על חום של 200 מעלות.
בתאבון!
לא כותבת את כל המתכון. חסר פרטים באופן ההכנה
למרוח את הרוטב על הדג ומעל לשים את הקראסט ולהכניס לאפיה
חשוב שזה יהיה סמוך לאפיה כדי שהפירורים לא ירטבו