מתכון לכ-12 כוסות
לשטרויזל
100 גרם קמח
100 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
מעבדים את כל הרכיבים במעבד מזון
אוספים לגוש בצק עוטפים ומקפיאים אותו.
מוציאיםמאת הגוש בצק הקפוא, ומגרדים פירורים בעזרת זסטר או מיקרופליין על נייר אפיה. אופים עד שהפירורים מזהיבים.
למלית תפוחי עץ
300 מלית תפוחי עץ
150 גרם סוכר
40 גרם קמח
כפית קינמון
קורט מוסקט
קצה הכפית צפורן
100 גרם מרגרינה
ממיסים בסיר את המרגרינה
מוסיפים קמח מעורבב עם סוכר
מבשלים בסיר מכוסה עד שהתפוחים מתרככים
גלידוניות חלוה
(שומרים בנפרד את הגלידוניות במקפיא. רבע שעה או 20 דקות לפני ההגשה מוציאים מהמקרר ומעבירים לכוסות)
125 גרם קצפת צמחית
50 גרם סיליאן
50 גרם טחינה גולמית
מקציפים את הקצפת
בקערה מערבבים יחד סילאן וטחינה
מקפלים את תערובת הסילאן והטחינה אל לתבנית חצי כדור ( כדאי לבדוק שזה גודל כדור שנכנס לכוס קודם)
לצ’יפס תפוח
2-3 תפוחים
פורסים לרוחב התפוח פרוסות דקות
( אם יש מנדולינה עדיף להיעזר בה)
מניחים את הפרוסות מסודר על ניר אפיה
מברישים אותה בשמן ואבקת סוכר
אופים עד שהפרוסות הופכות פריכות וצ’יפסיות.
הרכבה
מפזרים שטרויזל בתחתית הכוס
שמים שכבת מלית תפוחי עץ
ועוד שטרויזל
20 דקות לפני ההגשה מניחים את שכבת החלוה, ומקשטים בצ’יפס תפוח