אסאדו. מילה שמתחברת לנו אסוציאטיבית עם נתח בשר רך, שומני במידה נכונה, שמתפרק לנו מהמזלג או מהידיים בזמן האכילה.
אבל כאן, אנחנו מגיעים לנפץ מיתוס שמאוד רווח בציבוריות הישראלית. אין דבר כזה נתח בשר בשם אסאדו. בדרך כלל, כאשר אתם קונים נתח שמספרים לכם שמדובר ב”אסאדו”, מדובר בעצם באחד מהנתחים הבאים: קשתית או שפונדרה.
גם כאן, לא מדובר בנתחים שונים, אלא בחלקים אחרים של נתח מספר 9, כפי החלוקה המקובלת. מדובר בנתח סיבי ושומני ובבישול ארוך יתקבל נתח בשר עסיסי, עשיר בשומן נמס ומלא בטעמים בשריים עשירים ודומיננטיים.
אז מה זה כן אסאדו? ובכן, במדינות אמריקה הדרומית “אסאדו” אינו מתייחס לנתח בשר מסוים, ולפעמים ניתן לקרוא גם ל…עוף בשם זה, שכן מדובר בסך הכל בצורת צליית בשר, הדומה מאוד למנגל הישראלי.
עם זאת, בשיטת האסאדו, הבשר מונח בגובה רב מעל אש גלויה, למשך כשעתיים, עד שהוא מגיע למרקם המבוקש.
לכן, פעם הבאה שמישהו מספר לכם שהוא אכל אסאדו, כדאי שתבינו שאם הוא ישראלי, מרבית הסיכויים הם שהוא לא אכל אסאדו, אלא נתח מספר 9, שבושל במשך זמן רב.
גיליתם לי את המריקה
סליחה אמריקה
תכתבו אמריקה שלא יהיה לי בושות תודה