מתכון זה נכתב על ידי ChatGPT
מתכון לארוחת צהריים קלילה של עוף ותפוחי אדמה בתנור – 4 מנות
מצרכים:
1. 4 כרעיים עוף
2. 6 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים וחתוכים
3. 4 כפות שמן זית
4. 2 כפות פפריקה מתוקה
5. מלח ופלפל לפי הטעם
6. שני שיני שום מרוסקות
7. רבע כוס רוזמרין טרי או כף רוזמרין יבש (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את כרעי העוף בתוך תבנית.
3. מניחים את תפוחי האדמה המקלופים והפרוסים לרבעים ליד העוף.
4. מערבבים את השמן, הפפריקה, המלח, הפלפל, השום והרוזמרין ומורחים את התערובת על העוף ועל תפוחי האדמה.
5. אופים במשך כ-60 דקות או עד שהעוף נהיה זהוב ותפוחי האדמה מתרככים.
בתיאבון!
וואלה מתכון קלאסי ומוכר…
60 דקות ממש לא מספיק לפחות שעתים!
מטעמי בריאות מומלץ להניח ניר אפיה לריפוד התבנית
מטעמי נוחות כדאי להשתמש בשתי תבניות כי כשמוציאים מהתנור וזה חם התבנית האחת גמישה מידי ומסוכן!