התוכן הבא נכתב על ידי Bard
פיש אנד צ’יפס, מנה פופולרית ומוכרת. לפניכם מתכון להכנת הדג, את הצ’יפס כנראה אתם כבר יודעים איך להכין…
מצרכים:
- 4 פילה מוסר ים (כ-120 גרם כל אחד)
- 1/2 כוס קמח רב תכליתי
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- ביצה טרופה
- שמן צמחי לטיגון
- פרוסות לימון, להגשה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בקערה עמוקה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצה.
- טובלים כל פילה מוסר ים בתערובת הביצה, ואז בתערובת הקמח.
- מחממים את השמן בסיר גדול או מחבת על אש בינונית.
- מטגנים את פילה המוסר ים בסבבים של 3-4 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים ועשויים מבפנים.
- מעבירים את הפילה המוסר ים המטוגן לתבנית אפייה ומכניסים לתנור החם ל-5 דקות, או עד שהם חמים מבפנים.
- מגישים עם פרוסות לימון.
טיפים:
להכנת פיש אנד צ’יפס מומלץ להשתמש בדג מוסר ים, אבל אפשר להשתמש בדגים לבנים נוספים, כמו בקלה או סול.
חשוב שהשמן יהיה חם לפני הטיגון, אך לא חם מדי, אחרת הדג יישרף.
לא מומלץ להעמיס את המחבת או הסיר בעת הטיגון, אחרת הטמפרטורה של השמן תרד והדג לא יתבשל באופן אחיד.
מומלץ להגיש את הפיש אנד צ’יפס מיד, בעוד שהם חמים פריכים.
אפה המתכון לציפס
אין מתכון