תוכן זה נכתב על ידי Perplexity AI
מתכון לקוגל ירושלמי:
מרכיבים:
- 500 גרם פסטה דקה
- 1 כוס שמן צמחי
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 6 ביצים
הוראות הכנה:
- מבשלים את הפסטה עד שהיא רכה אך עדיין קשה למגע. מסננים ומערבבים עם מעט שמן צמחי כדי למנוע הדבקה.
- מחממים את השמן והסוכר בסיר עמוק עד שהסוכר מתקרמל ומקבל צבע חום-כהה.
- מוסיפים את הפלפל השחור והמלח לתערובת הסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפסטה לתערובת הסוכר ומערבבים היטב כדי לכסות את הפסטה בתערובת.
- מקפלים ביצים לתערובת הפסטה ומערבבים היטב כדי שהביצים יגיעו לכל הפסטה, אך לא יהפכו לחביתה.
- מכניסים את התערובת לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס למשך כ-45 דקות או עד שהקוגל מתקשה ומקבל צבע חום-שחור.
כדי להגיש את הקוגל ירושלמי, יש לחתוך אותו לריבועים ולהגיש חם או קר. מומלץ להגיש לצד מלפפון חמוץ.
מה אם מים לא שמים?
למה מים? הפסטה מתבשלת בנפרד. עם מים כמובן