מצרכים:
100 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
2 בצל לבן פרוס לחצי ירח
1 בצל סגול פרוס לחצי ירח
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
4 שיני שום קצוצות דק
2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
2 סלסילות פטריות פורטובלו
1 כוס יין לבן יבש
3 ליטר מים או ציר ירקות
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
חצי כפית פלפל לבן
כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מאדים את הירקות (בצל, סלרי, שום) במחצית מכמות החמאה ומחצית מכמות שמן הזית בסיר רחב על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים. מוציאים ושומרים בצד.
מאדים את כל הפטריות ביתרת החמאה ושמן הזית עד שהן מתחילות להתקרמל (לאחר שהפרישו את כל הנוזלים)
מוסיפים לסיר את הירקות המאודים, יוצקים ציר ירקות/מים ומביאים לרתיחה. מכסים, אחרי רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות.
מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים כ-2 דקות על להבה נמוכה עד שהשמנת מגיעה לסף רתיחה. מתבלים וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני למחית חלקה. מסננים במסננת דקה.
אפשר לאכול גם ללא טחינה למי שלא אוהב מרק טחון, או לחלופין לעשות חצי טחון וחצי לא ולערבב.
מומלץ להגיש עם ברוסקטה או מקלות קריספים.