תפו”א מוקרם ברוטב בשמל
מצרכים
* 8 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות דקות
* 3 בטטות פרוסות
* 1/2 כפית גבישי שום
* 1/2 כפית פפריקה
* 1 כפית מלח
* 1/4 כפית פלפל שחור
* 1/4 כוס שמן
לרוטב בשמל
* 100 גרם חמאה
* 1 כף קמח
* 1 מיכל שמנת לבישול
* 1/2 כוס חלב
* מעט אגוז מוסקט
* מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את תפוחי האדמה והבטטה עם התבלינים והשמן.
2. מסדרים בתבנית ואופים למשך שעה בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
לרוטב בשמל:
1. ממיסים את החמאה במחבת.
2. מוסיפים את אגוז המוסקט והפלפל השחור.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם מעט סמיך.
4. מיד מוסיפים את השמנת והחלב בהדרגה.
5. מתבלים במלח.
6. מבשלים עוד מספר דקות עד שנוצר מרקם מעט סמיך.
7. שופכים את הרוטב על תפוחי האדמה בצורה שווה.
8. מפזרים מלמעלה גבינה צהובה או מוצרלה.
9. אופים למשך רבע שעה נוספת.
לא מובן מתי מוסיפים את רוטב הבשמל?
אחרי שעה, פותחים את התנור, שופכים את הרוטב על תפוחי האדמה ואופים לעוד רבע שעה