לסיקור הבכורה בחרנו דווקא במסעדת סולו קרנה השוכנת בבני ברק
כי אם אנחנו מחפשים חדשנות ובשורה במסעדנות הכשרה למהדרין זו הכתובת
המקום זכור לכולנו בתור מסעדת ציפורי המיתולוגית אבל שנכנסים אל הקודש פנימה מגלים עולם רחוק שנות אור
החל מהעיצוב העכשווי מקרר יישון הבשרים שניצב ברוב פאר והדר בחזית המסעדה
והתפריט שנכתב בצורה מקצועית ועדיין עם קצת הומור
במנות הראשונות התחלנו עם קצת סלטים שנעשים טריים מידי יום במקום מלווים בפרנה חמה
אבל מה שגנב את ההצגה זה דווקא המטבלים שהשף שם רוקח שמדגישים כמה אפשר להיות כשר ולא לוותר על כלום
אם זה בחמאה שעשויה מאסאדו ושוקולד לבן אם זה במטבלים שנעשים על ידי ירקות שנכבשו והותססו כמה חודשים
פלטת חריפים מגוונת וטעימה
וחומוס טרי וחם שלא נופל מחומוסיות ידועות שם
בגזרת הראשונות הזמנו הרינג בשר מנה ששמנו עליה עין מההתחלה
והיא גם הוכיחה לנו שיש לנו עין טובה…
קוביות בריסקט שמוגשות בתיבול קלאסי של הרינג מלוות בקרקר סלק פיצוץ של טעמים בפה
מנת טרטר שהפתיעה אותנו בטעמים ובקלילות שלה לא להאמין שזה לא נעשה מחלק אחורי(מטעמי כשרות)
שני מנות אלו אמנם היו מבשר אבל לגמרי הרגישו קלילות כאילו עשויות מדג
חומוס שוארמה ממכר.. שאמנם לא הייתי מגדיר את הבשר כשוארמה
אבל הטעם היה מעולה
המשכנו עם מנת חלונות בני ברק שהיא הומאז לחלונות ניו יורק ממסעדת הדסון הלא כשרה השף סיפר לנו שאכלו במסעדה כמה חרדים שחזרו בתשובה ואמרו שהמנה אפילו התעלתה על המקור מדובר בנתח ממכסה האנטרקוט שמבושל בסוויד נפרס דק ומוגש על קרם בצל ורוטב טופי מנה מצוינת ועם טעם של עוד
![](https://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2024/07/WhatsApp-Image-2024-07-22-at-20.46.43.jpeg)
![](https://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2024/07/WhatsApp-Image-2024-07-28-at-11.53.12.jpeg)
![](https://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2024/07/WhatsApp-Image-2024-07-28-at-11.41.52.jpeg)
![](https://www.jdn.co.il/wp-content/uploads/2024/07/WhatsApp-Image-2024-07-22-at-20.46.46-1.jpeg)
בשלב זה עצרנו להפסקה קטנה והזמנו קוקטיילים שזה בעצם כוסות ברד בטעמי פינה קולה ודובדבן עם אלכוהול
האלכוהול פחות הורגש וקיבלנו חיזוקית שפתחה לנו את הטעמים המעניינים יותר
אני רוצה לציין נקודה חשובה ששמנו לב אליה
לאורך כל הערב עמד בחור חינני בשם יענקי רייך על הפס ותיזז ממקום למקום והוציא את כל המנות באופן מושלם
ולדעתי זה מעלה גדולה של שף שיודע לשים מישהו לשעות שהוא לא במקום שיעשה את העבודה בלי שיורגש חסרונו…
המנות העיקריות התחילו להגיע לשולחן חלק מהמנות היו קלאסיות וחלקם פיוז’ן הצד השווה בינהם שכולם היו טעימות וממש נדיבות
התחלנו עם מנה בשם תרבחו ותסעדו שהורכבה מאסאדו שמוגש על בקלוואה ברוטב פטריות על מצע קרם כתום
מנה נהדרת ושופעת טעמים אני אישית הייתי בוחר בין הרוטב פטריות לקרם כתום ולא משאיר את שניהם
המשכנו עם בורגר שהוגש בגרסת הסמאש שהורגש שהוכן במקום לצד חמוצי הבית נהדרים
ושניצל מעולה שתמיד בא בטוב….
פיוז’ן נוסף של נייבל מוגש על אטריות קוגל נשמע קצת מוזר אבל חייבים לטעום את השילוב בשביל להבין
ומנת לשון רכה ונימוחה עם טעמי צליה עדינים שהוגשה על קרם אפונה ומבחינתי היא שמשה כקינוח מצוין לכל הארוחה
חייבים לציין שכל הקרמים והרטבים והמוצרים הנלווים למנות דוגמת קרקרים מיוחדים וכדו’ נרקחים במקום… ועשויים מעולה
התפריט משלב הרבה מנות מהגריל וכל מיני פלטות עם מקסים של בשר שלא טעמנו אבל ממה שראינו בשולחנות לידנו היה נראה בהחלט מגרה…
אולי בפעם הבאה, לסיום קינחנו בפאי לימון על בסיס שקדים שהיה ביס מושלם לסיום ארוחה זו
שמחנו לראות ולטעום ולהיווכח שכשרות מהדרין אינה מכשול אם יודעים להשתמש בה היטב
יש לכם מסעדה בכשרות מהודרת ותרצו שנעשה עליה סיקור? צרו קשר במייל [email protected]
עוד קצת פרטים על מסעדת סולו קרנה
כתובת: זבוטינסקי 16 ב”ב
טלפון: *3044
כשרות בדץ העדה החרדית
שעות פתיחה
צהריים 12-18
ערב 19-23
מומלץ להזמין מקום מראש אפשר לעשו זאת בלינק כאן
ואו נשמע מגניב
תודה על ההמלצה
נשמח לקבל המלצות נוספות