האיסור להכניס סיר אוכל חם לתוך המקרר, נולד ככל הנראה בימים בהם המקרר היה בסך הכל עוד ארון עם גוש קרח, והחשש היה כי החום של הסיר הלוהט, ימהר את הפשרתו. האם כיום, עדיין צריכים להקפיד על כך?
הבעיה, בעיקר בריאותית: האם במקרה והסיר החם אכן פוגע בטמפרטורת המקרר, הוא עלול לגרום למאכלים רגישים להתקלקל. מצד שני, אם הסיר המלא באוכל יישאר בחוץ עד שיגיע לטמפרטורת החדר, החיידקים עלולים להתרבות בו.
לפי ה-USDA, כל מזון שבילה שעתיים או יותר מחוץ למקרר צריך ללכת לפח. אם הטמפרטורה בחדר עולה על 32 מעלות צלזיוס, יש להשליך את המזון לפח כבר אחרי שעה אחת.
אז מה עושים?
משרד החקלאות האמריקאי ממליץ לחלק את האוכל החם לכלים קטנים ולהכניסו ישירות למקרר כדי שיוכל להתקרר מהר, וכך לא ישפיעו על טמפרטורת המקרר.
אני תמיד מכניס את האוכל למקרר מיד אחרי שהוא מוכן וכל פעם מוציא מנות קטנות
http://www.simsonim123.com/?m=1
לשמעון שלום וברכה הכוונה בכתבה שהציעו אחרי שהסיר מוכן לחלק את האוכל שבתוכו למנות לחלקים ואז ככה האוכל יתקרר מהר וניתן להכניס למקרר בזמן המתאים
נדמה לי שהכלל של שעתיים מדובר כשהאוכל כבר לא רותח. כל עוד האוכל חם מאוד אין חשש להתרבות חיידקים.
בנוסף, יש הבדל גדול בין אוכל שעומד שוב לעבור חימום מלא, לבין אוכל שמתכוונים להרתיח אותו שוב לפני האכילה.
לפי כללי משרד הבריאות למסעדות, אסור להכניס סיר בחום מעל 50-60 מעלות (לא זוכרת במדויק) למקרר מחשש קילקול שאר האוכל בתוכו. למסעדות יש ארון קירור מהיר נפרד. אם אנחנו חוששים בבית שהסיר יעמוד מידי הרבה זמן בחוץ פושר, אפשר לעשות “ארון קירור” ביתי – להכניס את הסיר החם לקערה גדולה עם מים קרים או קוביות קרח, הוא מתקרר ממש מהר ואז כשאפשר להניח יד על הדפנות בלי להיכוות, מותר להכניס למקרר.
חלוקת האוכל לכלים קטנים גם גורמת לקירור האוכל אבל לא תמיד פרקטי.
אתה בטח מוכר מקררים, אין בעיה עם האוכל הבעיה הוא שהמקרר הולך יותר מהר לפח
סליחה התכוונתי שיש הבדל בין אוכל שמתכוונים לאכול אותו קר בלי לחמים שוב כמו סלטים, לבין אוכל שמתכוונים להרתיח אותו שוב כמו מרק. כההרתחה החוזרת שוב הורגת את החיידקים שהצטברו במזון בזמן הקירור. זה כמובן בתנאי שלא התרבו חיידקים עד כדי הרעלת המזון ממש.
החצי הראשון של מה שכתבתי נמחק:
כלל השעתיים הכוונה לאוכל שכבר אינו רותח.
אסור להכניס אוכל רותח למקרר בגלל שזה מעלה את חום המקרר וגורם לריבוי חיידקים בשאר המאכלים חוץ מזה שזה מזיק למקרר… משרד הבריאות אוסר למטבחים להכניס אוכל למקרר מעל חום מסוים (55 או 60 מעלות לא זוכרת בדיוק)…
אז מה עושים לקרר את האוכל על מנת שלא לשכוח אותו שעות רבות בחוץ? ממלאים קערה גדולה במים קרים עם קוביות קרח ומניחים את הסיר בפנים. כשאפשר כבר לגעת בסיר גם בקטע מעל הקרח, בלי להיכוות, אפשר להעביר למקרר.
לפי הכתבה הייתי צריכה למות מזמן מחיידקים…
צודק
בתי הקברות מלאים מ”חכמים” שאמרו כך. נכון, לא מתים מיד אבל זה נזק מצטבר שגורם נזק ובסוף גם מקצר את החיים.
כאשר מכניסים אוכל חם ,זה גורם למקרר הרבה לחות וגם המקרר עובד יותר.
קשקוש. אם היה נכון הייתי כבר מת מזמם ואני בן 84…
שטויות במיץ עגבניות אני מבשלת בערב ורק למחרת בבוקר מכניסה את האוכל לקופסא ולמקרר אף אחד לא מת מחדייקים
אם הסיר סגור מהבישול ועד למחרת אין בעיה. הסגירה מעקרת את החיידקים. אבל אם מישהו יפתח את הסיר אחרי הבישול זה מתקלקל בוודאות.
84 או 48 ?